8 Nisan 2011 Cuma

Safinaz Kozyatağı

Safinaz Kozyatağı Henkel binasının arka sokağında yer alan yaklaşık 60-70 kişilik yeni açılan bir restoran. Mekanın sahipleri yiyecek içecek sektör tecrübelerini, hayalleri ile birleştirmişler.

Mekanın dekorasyonu mükemmel, özellikle duvarlara asılmış fotoğraflar hem çok orjinal olmuş hem de mekanı çok güzelleştirmiş. Ayrıca dışarıda bahçeleride mevcut.

Menü dünya mutfağı ağırlıklı. Adaçaylı tavuğu yurtdışında yemiştim. Ustaları İhsan Usta gerçekten ustaymış, mükemmel bir tabak ortaya çıkarmış. Thai beef pirinç makarnası gibi başka yerde deneyemeyeceğiniz lezzetler de mevcut. Başlangıçta içtiğimiz mısır çorbası için şöyle söyleyebilirim sadece o çorbayı içmek için Safinaz'a gidebilirsiniz. Tramisudan bahsetmeden geçmek ayıp olur. Eğer saat birden sonra giderseniz bu güzel lezzeti kaçırabilirsiniz çünkü tükeniyor. Lezzetin sebebi malzeme olarak orjinal tramisuda olması gereken mascarpone peynirinin kullanılması ve ustanın yeteneği tabiki. Türkiye'de genel olarak labne peyniri kullanılıyor ve sahte tramisu gibi garip birşey oluyor. Tadı da orjinalinden farklı oluyor tabi.

Öğle yemeği ağırlıklı ve paket servise yönelik bu tip mekanlarda yemek kalitesi ve fiyatlar genelde düşük olur. Benim düşünceme göre Safinaz'ın sahiplerinin yiyecek içecek sektöründen gelmeleri, bu işe kolay para olarak bakmamaları ve usta seçimini iyi yapmaları sebebiyle, yemek kaliteleri üst seviyede ve fiyatlar oldukça uygun olmuş. İki kişi çorba, ana yemek, tatlı ve kahve yaklaşık 40-45 TL arası.  

Eğer yakınlarda çalışıyorsanız veya yaşıyorsanız Safinaz'a mutlaka uğramanızı öneririm. Eğer Kozyatağı çevresinde değilseniz, yolunuzu birşekilde Safinaz'dan geçirmenizi tavsiye ederim.

Karamançiftlik Yolu Rize Sok. İçerenköy Ataşehir - İstanbul
0216 577 70 27





  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder