4 Nisan 2011 Pazartesi

Mama Pizzeria RumeliHisarı

İstanbul Doors Group'a ait Mama Pizzeria 2009 yılının yaz aylarında Rumeli Hisarı'nda açıldı. Daha sonra bir mağazada Nişantaş'ında açtılar. İkisinde de yemek yedim. Bugün size Mama Pizzeria Rumeli Hisarı'nı tanıtacağım.

Mama Pizzeria Rumeli Hisarı, Rumeli Hisarı Vapur iskelesinin hemen arkasında yer alıyor. Burası eskiden Gloria Jeans Cafe idi. Mama Pizzeria bir italyan restorantı. Menü tamamen italyan yemeklerinden oluşuyor.

Mekanın dekorasyonu ahşap ağırlıklı ve çok ferah bir mekan. Çocuklu aileler gayet rahat çocukları ile birlikte gelebilirler. Pizzalar odun fırınında yapılıyor. Türkiye'de pizza yapan işletmelerin bir iddası vardır Damario'nun lezzetinde pizza yapıyoruz. Ama bu pek mümkün olmuyor. Mama Pizzeria aynı gruba ait bir işletme olduğu için gerçekten aynı lezzette pizza yapıyorlar ama tek farkla fiyatlar daha ucuz. Biz önden başlangıç olarak dana carpaccio, bruschetta daha sonra pizza yedik. Başlangıçlar süper değildi. Sanki carpacciolar buzlu gibiydi. Buzu tam çözülmeden servis yapılmıştı. Pizzalar çok lezzetli ve doyurucuydu. Daha sonra elmalı bir tatlı yedik. Şarap tercihimiz bir italyan şarabı oldu. Menülerde dikkatimi çeken genel olarak yerli şaraplar, yabancı şaraplardan daha pahalı. Fakat menülerdeki yabancı şaraplar yerli şaraplara göre daha lezzetli ve aramolı ya da bize öyle denk geliyor diyelim.

Servis İstanbul Doors mekanlarının tümünde olduğu gibi Mama Pizzeriada da çok iyi. Fiyatlar da genel olarak makul diyebilirim. 4 kişilik bir akşam yemeği adam başı 60 TL gibi bir ücret ödedik. Bu arada 2 şişe şarapta hesabın içinde. Mama Pizzeriada kahvaltı da menüye eklenmiş hem de fiyatı oldukça uygun. Rumeli Hisarı'nda diğer kahvaltı mekanlarının karmaşasına girmeyip, sakin bir kahvaltı yapmayı istiyorsanız Mama Pizzeria'yı tercih edebilirsiniz.

Mama Pizzeria rahatça sohbet edip, güzel manzara eşliğinde güzel yemek yiyip, güzel şaraplar içebileceğiniz bir mekan. Tavsiye ederim. Aslında Mama Pizzeria'nın sloganı herşeyi anlatıyor ''Come to Mama''.


Baltalimanı Cad. No:4 Rumelihisarı Sarıyer - İSTANBUL
0212 287 62 20



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder