21 Nisan 2011 Perşembe

Cento Per Cento Nişantaşı

Nişantaşı'nda gerçek İtalyan lezzetleri yiyebileceğiniz bir yerle tanıştık geçen hafta. Eski Mezzaluna'nın yerine açılan bu mekan yaklaşık 6 aydır hizmet veriyor. 

Kapıyı açıp içeri girdiğinizde solunuzda güzel bir bar var. Masanızı beklerken birşeyler içmek için güzel bir yer ve sohbet edebilmek için. Çünkü masanız eğer aşağı salonda ise sohbet etmenize imkan yok. İnsan gürültüsünden ve müzikten masanın karşısındaki insanı duyamıyorsunuz. Bu durumda mükemmel yemekleri yeme ve yemeklerle başbaşa kalma şansını yakalıyorsunuz. Kalabalıklar içinde çok yanlızım gibi bir durum.

Cento Per Cento'ya 4 kişi gittik. Izgara kuzu pirzola, yeşil mercimekli deniz tarağı, pizza ve pesto soslu ızgara karides yedik ayrı ayrı. Ben tabiki gurme olarak hepsinin tadına baktım:). Başlangıç olarak vitello tonato ( Ton balığı soslu dana carpaccio ), kızarmış risotto topları ve patlıcanlı ismini hatırlayamadığım bir meze yedik. Yemekler için şunu söyleyebilirim '' tek kelime ile mükemmel ''. Şu anda yazarken bile ağzımın suları aktı.

Tatlılar ise ayrı bir harika. Denediğimiz tatlılar; portakal soslu üzerinde çikolata muslu pannacotta ve çilekli milföy. Sürekli harika demek istemiyorum ama tatlılarda harikaydı. Özellikle milföyü çok beğendim. Zaten tatlı bölümüne geçtiğimizde, mekan biraz boşalmıştı. Bu yüzden sohbet etme imkanı da bulabildik arkadaşlarımızla.

Şarap tercihimiz zinfandel şarabı oldu ama pek başarılı bir şarap değildi. Şarap konusunda denemelerimiz devam edecek. 

Fiyatlar bu lezzete değer ama yüksek diyebilirim. Ama gerçekten lezzetli İtalyan yemekleri yemek istiyorsanız Cento Per Cento'yu mutlaka denemelisiniz. Çok tavsiye ediyorum.


Abdi İpekçi Cad. Zati Apt. No: 36 Nişantaşı / Şişli / İstanbul
0212 232 62 02





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder