17 Ocak 2011 Pazartesi

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Sultanahmet

Sultanahmet'e iş içinde olsa gidilince, Tarihi Sultanahmet Köftecisi'ni ziyaret etmeliyim diye düşündüm.
Bu güzel lokanta'nın tarihi 1910 yıllarına dayanıyor. Sakin bir zamanını bulma imkanınız yok herzaman kalabalık. İçeride konuşulan dil sayısı 10'un üzerinde. Turist nüfusu daha kalabalık. Turistik bir mekan olmasına rağmen lezzetini yıllardır koruyan bir lokanta.

Köfteler kömür ateşinde yapılıyor ve hiç baharat kullanılmamış gerçekten çok lezzetli. Piyaz sanırım pahalı bir yemek çünkü gittiğim heryerde piyazdan çok, havuç ve kıvırcık yiyiyorum. Burası da bu geleneğimi bozmadı. Sanırım piyazı sade istemek daha doğru olacak.

Sipariş verdiğim andan yaklaşık 5 dk. sonra siparişim geldi garsonlar gerçekten arı gibi çalışıyorlar. Çok kalabalık bir lokanta olduğu için dışarıda sıra olabiliyor. Bu sebepten çay, kahve servisi yok. Yani biraz acele yemek yemek zorunda kalıyorsunuz. Bu açıdan pek keyifli değil.

Burası gibi lokantalar çok azaldı. Bence geleneksel mutfak çok önemli, onları mümkün oldukça korumalıyız. Gerçi Sultanahmet Köftecisi çok meşhur ve popüler bir mekan ama İstanbul'da ve Anadolu'da daha birçok lokanta var bu ayarda. Tanıtım faaliyetleri, misafirlere yönelik içki menüleri ve doğal geleneksel lezzetin korunması ile çok iyi yerlere gelebiliriz. Yeterki yemekleri yaparken iyi malzemeler kullanıp işin kolayına kaçmayalım.


Alemdar Mh., Divan Yolu Caddesi 12 Sultanahmet / ISTANBUL
0212 513 14 38








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder