5 Ocak 2011 Çarşamba

Fikir Sahibi Damaklar

Bu sefer bir organizasyonu tanıtacağım sizlere.

Pes etmemek, iyi niyetle çalışmak, birlikte hareket etmek, sorgulamak ve iyiliği yaymaya çalışmak. Fikir Sahibi Damaklar Konviviyumu'nun aklıma getirdikleri bunlar.

İtalya'da doğan SlowFood organizasyon’una bağlı olarak faaliyet gösteren Fikir Sahibi Damaklar Konviviyumu Türkiye'de şuanda 1.000'e yakın üyeden oluşuyor. Aslında tam olarak toplumun aydınlanması çabası içindeler.

Yaptıkları kampanyalar ve organizasyonlardan bazıları; İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın, Etiket Hafiyesi Kampanyası, Yemiyorsak Sebebi Var Kampanyası, GDO'lar Yasaklansın Kampanyası, Gerçek Ekmek Kampanyası, Belgrad ve Polenezköy Ormanlarında Mantar Eğitimi, Evde Ekşi Maya Ekmek Üretimi Eğitimi. Tüm bu organizasyonları, kampanyaları hiçbir maddi beklenti olmadan yaptıklarını söyleyebilirim.

Hızlı hayatımızda bir an durup, biraz dışarıdan bakıp kendimize; ne yediğimizi, ne tükettiğimizi düşünmemizi istiyorlar. Farkına vardığımız gerçeğin ve bilinçlenmenin sayesinde, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirerek, sağlıksız ürünleri tüketmeyerek; GDO'lu ürünlerin ülkemize girişini engelleyebilir, balıkların daha yavru iken avlanıp tüketilmesine engel olabiliriz.

Orhan Veli’nin dediği gibi her şey birden bire oldu ama her şey yavaş yavaş yok oluyor.

Çocuklarımızın geleceği, sağlıklı bilinçli bireylerin yetişmesi ve doğayı canlıları korumak için yola çıkmış bu iyi yürekli insanlara destek verelim ve onlara katılalım.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder