3 Ocak 2011 Pazartesi

Dönerci Ali Usta Maltepe

Herşey pazarda bir tezgah ile başlamış Dönerci Ali Usta için. Şu anda 4 katlı bir binada, 8 adet döner tezgahıyla çalışıyorlar. Hangi gün veya hangi saatte giderseniz gidin içeride en az 100 müşteri oluyor. Burası daha çok yemekhane havasında.

Dönerci Ali Usta'nın döneri o kadar meşhur olmuşki otobüslerle turist kafileleri geliyor mekana. Banka gibi çalışan bir dönerci diyebiliriz.

Bu kadar çok müşterisinin olması yani kalabalık olması garsonların kafasını karıştırmış. Garson çorbayı getirdiğinde çorbayı ortaya bırkayım mı diyebiliyor. Ayrıca döner kalabalık sebebiyle ılık gelebiliyor ve o eski anlatılan lezzetinde değil. Burada sadece döner var. Döner ile gelen salatayı ayçiçek yağıyla hazırlamışlar. Türkiye'deki yemek sektörünün genel sorunu burada da var, az harcayıp çok kazanma mantığı. Bu yüzden salataya zeytinyağı koymak yerine ayçiçekyağı koymuşlar.

Fiyatlar bu mantıkla ( az harca çok kazan ) biraz pahalı. Çorba, dürüm döner, ayran ve salata 18 TL.

http://www.aliusta.com.tr/
Zuhal Cad. No:39 Cevizli Maltepe / İSTANBUL
0216 444 12 54



Everything started with a small table in the local bazaar for Dönerci Ali Usta. Now he is working in a storeyed building with 8 döner benches. At any day or any time, whenever you go, there is at least hundered people in the place. This place is like a staff dining hall. His döner kebap is so famous that lots of tourist convoys come to eat.

Having too much customers had dizzled the waiters mind. The waiter may say '' Do I leave the soup in the middle ? '' ( How am I suppose to eat ??? ) Besides the döner kebap can be delivered a little bit cold because of the crowd. I believe it is not the same with old good taste. The only thing that is served here is döner. They bring salad as a garnish but it is seasoned with sunflower oil ( should be with olive oil ). With this logic in mind, I think  the prices are high. Soup, döner roll, ayran and salas all together 12 USD. You can feel the real problem of Turkey's dining sector also in here. Spend less, earn a lot.






2 yorum:

  1. Ali Usta ah Ali Usta.
    paragoz olmussun, keske masumiyetini kotuyabiseydin be Alicim.

    YanıtlaSil
  2. Öyle ama döneri gerçekten çok güzel, eskiden beri müşterisi olan arkadaşlar kalitesinden ödün vermediğini söylüyorlar, tabi yoğun olduğu anlar hariç... Ama servisini biraz geliştirmeli, hele ki Ramazanda yanlışlıkla ah orucu dönerle açalım falan demeyin. Biz aç kalmıştık (ya da çooook erkenden gidip oturun siparişi ilk gelenlerden olun, sona kalınca "hani döner dediğinizde" "nanik nanikkk kalmadı ki" yapabilirler). Yani içerisi deli kalabalıksa, şansınızı başka bir gün denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil