11 Temmuz 2011 Pazartesi

Rigatoni Asmalımescit

Asmalımecit ilk başta sadece meyhanelerin olduğu bir yerdi genel olarak. Meyhanelerde ise kalabalıktan dolayı; fabrikasyon, lezzeti sıradan yemekler, kötü sevis kalitesi, genel olarak memnun kalmayacağınız bir kalite var idi. Aslında hala öyle. Rigatoni gibi restoranların açılmasıyla hem yemek ve servis kalitesi yükseldi hem de meyhane tarzına alternatif yerler olmaya başladı.

Cumartesi akşamı Asmalımescit'in kalabalığını göze aldık ve Rigatoni restorana gitmeye karar verdik. Burası güzel italyan yemekleri yapan bir restoran.

Yemek olarak kum midyeli linguine makarna, mantarlı risotto yedik. Başlangıç olarak dana carpaccio, melenzane alla parmagiana ( güveçte domatesli, baharatlı ve parmesan peynirli patlıcan ) yedik. Kum midyeli makarna çok lezzetliydi. Diğer yemekler de öyle. Şarap olarak Beyaz Pinot Grigio içdik. Çok güzel bir şarap tavsiye ederim.

Servis kalitesi başta çok iyi idi. Ancak burası da diğer mekanlar gibi gece club oluyor. Girişe yakın oturduğumuz için baya ayak altında kaldık. Girişte bulunan görevliler 4 kişi gibi gereksiz bir kalabalık oluşturunca, yemeğimizin sonlarını görevlilerin sırtlarını seyrederek geçirdik. Sokakla aramıza baraj kurmuş gibi oldular. Hafta içi daha rahat yemek yenililebilir diye düşünüyorum. Ayrıca istediğim bira da soğuk değildi. Garsonlar en soğuk biranın bu olduğunu söylediler. Yani yemek saati yemek ye ve mekanı terket gibi bir durum var. Masamızı kenara çekmeleri bunun bir göstergesi oldu.

Fiyatlar Asmalımescit meyhanelerinde yediğimiz sıradan yemeklere göre daha ucuz ve yemekler çok çok daha kaliteli. Hafta içi gitmenizi tavsiye ederim.

http://www.margroup.tc/

Asmalımescit Mahallesi Minare Sokak Tepebaşı, Beyoğlu
0212 292 07 00


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder