26 Mayıs 2011 Perşembe

Ekolojik Pazar Kartal - Cennet Teyze'nin Gözlemeleri

Ekolojik Pazar'a güzel bir pazar sabahı gitmeye karar verdik. İnsanların ne işiniz var organik pazarda, organik olduğunu nerden biliyorsun gibi söylemlerine aldırmadan pazara daldık.

Pazar bir kere çok düzenli ve aradığınız herşeyi bulmak mümkün. Meyve, sebze, reçel, bal, içecekler, et, tavuk, temizlik deterjanları ve kişisel bakım ürünleri vs.

Fiyatlar biraz yüksek ama en azından GDO'suz, ziraii ilaçlama yapılmamış ürünler kullanıyorsun. Eğer çocuğunuz varsa benim fikrim mutlaka çocuğunuza organik yiyecekler yedirin. Buğday derneğine üye olursanız pazarda %10 indirim alabiliyorsunuz. Ayrıca pazarda sadece devlet denetimi yok, bu işe kendilerini adamış olan Buğday Derneğinin de denetimi var. Fiyatlar yüksek ama genel olarak satıcılar pazarlık yapıyorlar. Pazara gitmenizi tavsiye ederim.

Gelelim çok önemli bir konuya; Cennet Teyze'nin gözlemelerine. Cennet teyze %100 buğday unundan ve pazarın organik malzemeleri ile sac üzerinde nefis gözlemeler yapıyor. Organik çay eşliğinde harika gözlemeleri taze taze mideye indiriyorsunuz. Ayrıca lavaş ekmeğini ( aslında tam adını bilmiyorum ) eve de alabilirsiniz. Hafif su ile ıslatınca harika oluyorlar. Saklama süresi de aylarca.

Sonuç olarak Kartal'daki organik pazara mutlaka uğrayın ve tadını unuttuğumuz lezzetleri tekrar hatırlayın.

http://ekolojikpazar.org/









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder