İki sene kadar önce açılan bu restoran, cunda mutfağı lezzetlerini müşterilerine sunuyor. Aslında Cunda mutfağı çok moda olduğu için herkes aynı şeyleri yapıyor. Gittiğiniz mekanlarda yediğiniz lezzetler aşağı yukarı aynı.
Mekan çok büyük ve ne kadar müşteri olsada boş gibi gözükebiliyor. Manzarası ise harika, adalara bakarak rakınızı yudumlayıp, balığınızı yiyebilirsiniz.
Mezeler aşağı katta meze dolabından seçiliyor. Benim tavsiyem balık mezeleri ve ege otları salatası. Ama salataya o kadar çok soğan koymasalar daha iyi olur yani siz uyarırsanız daha sonra mideniz ağrımaz. Levrek Marinin içine yeşil elma koymuşlar o çok güzel bir tat vermişti mezeye. Balık mezeleri, ara sıcaklar belli bir standartta ama inanılmaz lezzetler değiller. Ayrıca sos konusunda biraz lezzet eksikliği bile var diyebilirim. Size tadı eksik gibi gelirse soya sosu, limon, tuz vs. ile takviye edebilirsiniz yediklerinizi. Mezeleri bol bol yiyip doyunca balığa yer kalmıyor haliyle.
Balık restoranlarının pahalı olmasının yanında, bu tip büyük mekanların giderlerinin çok yüksek olması Galatalı Balık'ın fiyatlarını biraz yukarıya çekmiş. Mesela 1 kadeh doluca beyaz şarap 15 TL, bu ayarda bir yer için çok yüksek bir fiyat.
Galatalı Balık yurtdışından gelen misafirleriniz için, iş yemekleriniz için uygun bir mekan. Ancak balık ve içki dahil adam başı 80 TL - 100 TL yi gözden çıkarmanız şartıyla.
http://www.galatalibalik.com/
Dragos Sahil Yolu No:5 Atalar Kartal - İSTANBUL
0216 387 56 77-78
Galatalı Fish Restaurant which had first started 2 years ago, serves delicious Cunda cuisine. ( A small famous, touristic town in the Agean Sea coast. ). As a matter of fact everybody does cook the same because Cunda cuisine is very popular. It's almost same tastes in most of the restaurants you go.
This place is huge and even there are too many people inside, it is still seems empty. The wiev outside the window is magnificent. You may eat your fish while drink your rakı, looking at the princess islands.
You choose the snacks from the snack counter. My advice is to have fish appetizers and Agean herbs. It is better to have the salad with less scallion. You should warn the waiter. They have added fresh apple slices in the marinated seebass which gives a nice flavor. Fish snacks and other appetizers are over a certain standart but aren't incredible tastes. Besides I may say there is a lack of flawor in the sauces. If you need you may add soy sauce, lemon and salt tp your dishes. When you eat too much snacks, naturally there is no room for fish as a main course.
Beside fish restaurants being expensive, this kind of big places having high expenses like Galatalı has to make increase in the prices. For inctance one glass of Doluca white wine is 10 USD which is rather expensive in this level of restaurants.
Galatalı is suitbale place for your business meal or for your foreign guests. However you have to deal with 70-80 USD per person.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder